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Fate of a food nudging intervention during the Corona-pandemic: unexpected shopping ban on a small clinic bistro.

  • In a pilot study, we wanted to influence the food selection of employees in a pediatric clinic bistro aiming to increase the sale of “healthy” grain buns (number and proportion of all sold buns). During basic assessment, the mean weekly sale of grain buns was 98 (52.3%) and in the second week of highlighting them on a green napkin under a transparent hood (intervention 1) reached 124 (54.6%). However, just when starting intervention 2 (position in front of the display), the bistro was closed due to the Coronavirus pandemic. Thus, necessary public health measures stopped our interventional public health experiment.
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https://doi.org/10.1038/s41430-020-00728-x

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Verfasserangaben:Hermann Kalhoff, Susanne Voss, Fiona Abram, Christine Göbel, Thomas Lücke, Mathilde Kersting
DOI:https://doi.org/10.1038/s41430-020-00728-x
Titel des übergeordneten Werkes (Englisch):European Journal of Clinical Nutrition
Dokumentart:Beitrag in einer (wissenschaftlichen) Zeitschrift
Sprache:Englisch
Datum der Veröffentlichung (online):12.02.2021
Jahr der Erstveröffentlichung:2020
Betreiber des Publikationsservers:FH Münster - University of Applied Sciences
Datum der Freischaltung:12.02.2021
Freies Schlagwort / Tag:clinic bistro; healthy choice; intervention; nudging
Band / Jahrgang:75
Erste Seite:209
Letzte Seite:211
Fachbereiche:iSuN Institut für Nachhaltige Ernährung
Publikationsliste:Kanand, Christine
Lizenz (Deutsch):License LogoBibliographische Daten