TY - GEN A1 - Stein, M A1 - Risku-Norja, H A1 - Strassner, C T1 - (Moderation und Organisation Fachkongress:) Session 5.9 Public Food Procurement Policies: Local and Organic Food in Public Catering Systems. (Veranstaltung:) Social and technological transformation of farming systems: Diverging and converging pathways. 12th European IFSA Symposium, 12-15.07.2016, Harper Adams University, UK Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Podium:) Vollmar M, Rammler S, Strassner C, Kuhla von Bergmann N & Appel C: Dezentral, vernetzt und nachhaltig – Ideen für eine bessere Klimawelt. (Veranstaltung:) panel discussion hosted by WWF & Lichtblick, 02.05.2016 re:publica 2016, Berlin. Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Ernährungsverhalten im gesellschaftlichen Wertewandel. Was hat sich verändert und wie könnten künftige Ernährungstrends verlaufen? (Veranstaltung:) Fortbildung: Landwirtschaft zwischen „Wir machen euch satt“ und „Wir haben es satt“. BAG Familie und Betrieb, Steingaden, 03.-05.06.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Feeding organic-hungry Germany: What you need to know. (Veranstaltung:) A Transatlantic Dialogue on Organic Food Production and Trade. Organised by the German-American Chamber of Commerce Midwest. Hosted by Organic Trade Association (OTA) on 20.04.2016, Washington D.C. and by Organic Valley (OV) on 21.04.2016, La Farge, WI, USA Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Feeding organic-hungry Germany: What you need to know. (Veranstaltung:) A Transatlantic Dialogue on Organic Food Production and Trade. Organised by the German-American Chamber of Commerce Midwest. Hosted by Organic Trade Association (OTA) on 20.04.2016, Washington D.C. and by Organic Valley (OV) on 21.04.2016, La Farge, WI, USA Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Kernelemente einer nachhaltigen Verpflegungsleistung. (Veranstaltung:) Nachhaltige Beschaffung von Lebensmitteln und Catering-Dienstleistungen. Veranstaltung des Verband Entwicklungspolitik Niedersachsen e.V. (VEN), 09.03.2016, Oldenburg Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Key questions for scientific challenges within OFSP projects. (Veranstaltung:) BioFach Session: The new international Organic Food System Programme. Exploring organic as a global sustainable food system linking sustainable production and consumption. within the congress programme of the trade fair BioFach, Nuremberg, 16.02.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) The role of organic horeca (hotels, restaurants, catering) in an Organic Food System. Where are we now and where can we go? (Veranstaltung:) The 1st IFOAM Asia Organic Congress Together with The 1st Goesan Organic Festival, Goesan County, Chungbuk Province, Republic of Korea, 29.09-02.10.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) The role of sustainable horeca for sustainable lifestyles. Identification of challenges and future work. (Veranstaltung:) World Nutrition Cape Town 2016 Knowledge Policy Action. 2nd WPHNA Congress, 30.08-02.09.2016, UWC – University of the Western Cape, Cape Town, South Africa (Organisation & Moderation Fachworkshop:) Linking healthy consumption patterns and sustainable production: Can we take the organic food system as a model for sustainable food systems? 31.08.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Towards sustainable diet: The role of horeca (hotels, restaurants, catering). (Veranstaltung:) Organic Food Day, Helsinki, Finland, 06.10.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - (Vortrag:) Vegane Ernährung = Nachhaltige Ernährung? Eine Betrachtung von der Primärproduktion zur Esskultur. (Veranstaltung:) 23. Ernährungsfachtagung der DGE-BW e.V.: Vegane Ernährung. Universität Hohenheim, 22.09.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - 8th Open Meeting Veranstaltung OOOH! - Organic Out of Home im Rahmen des Kongressprogramms der Fachmesse BioFach Nürnberg, 18.02.2011 Y1 - 2011 ER - TY - JOUR A1 - Lukas, M A1 - Strassner, C A1 - Løes, A-K T1 - A need for harmonization across Europe? Certification of organic catering. JF - Ecology & Farming Y1 - 2011 IS - Nr. 5 SP - 29 EP - 31 ER - TY - CHAP A1 - Mattausch, N. A1 - Strassner, C A1 - Kettschau, I. T1 - Anchoring skills for sustainable development in vocational training: Curricula for home economics and hospitality professions T2 - Pendergast D, McGreggor SLT & Turkki K (Hrsg.): Creating home economics futures. The next 100 years. Y1 - 2012 SN - 9781921513961 PB - Australian Academic Press CY - Bowen Hills, Australien ER - TY - JOUR A1 - Nölting, B A1 - Reimann, S A1 - Strassner, C T1 - Außer-Haus-Verpflegung: Mit Bio Schule machen. JF - Ökologie & Landbau Y1 - 2010 IS - 2/2010 SP - S. 41 EP - 43 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C A1 - Ritter, G. A1 - Teitscheid, P. T1 - Bestandsaufnahme: Herausforderungen in der Ernährungswirtschaft Veranstaltung: Was kommt nach Bio? Tagung, Münster, 16.09.2010 Y1 - 2010 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Bio in Kindergarten und Schule - So funktioniert's. Veranstaltung: Fachtagung "Zur Nachahmung empfohlen: Bio in Kindergarten und Schule" der Landeshauptstadt München, Referat für Gesundheit und Umwelt und Tollwood GmbH, München, 05.05.2010 Y1 - 2010 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Bio war gestern - Nachhaltigkeit kommt morgen. Veranstaltung: Klimawandel Klimaschutz - Wo bleibt die Hauswirtschaft?, Fachtagung der Landesarbeitsgemeinschaft Hauswirtschaftliche Bildung Schleswig-Holstein, Schleswig, 21.03.2009 Y1 - 2009 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C A1 - Bordewick-Dell, U. T1 - Bio-Lebensmittel ohne Geschmacksverstärker!? Veranstaltung: Glutamat - Wirklich nur Geschmackssache?, Fach- und Alumni-Tagung am Fachbereich Oecotrophologie - Facility Management der Fachhochschule Münster, Münster, 05.05.2012 Y1 - 2012 ER - TY - GEN A1 - Nölting, B. A1 - Strassner, C A1 - Løes, A.-K. A1 - Nielsen, T. T1 - Bio-Schulverpflegung in Italien, Finnland, Dänemark und Norwegen - Was kann Deutschland lernen? Veranstaltung: 10. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, ETH, Zürich, Schweiz, 11.-13.02.2009 Y1 - 2009 ER - TY - CHAP A1 - Lukas, M. A1 - Strassner, C T1 - Bio-Zertifizierung von Verpflegungseinrichtungen in den iPOPY-Ländern - ein Überblick mit Hilfe von Experten-Interviews T2 - Leithold G., Becker K., Brock C., Fischinger S., Spiegel A-K., Spory K., Wilbois K-P., Williges U. Hrsg.: Es geht ums Ganze: Forschen im Dialog von Wissenschaft und Praxis Beiträge zur 11. Wissenscha Y1 - 2011 SN - 9783895747779 PB - Dr. Köster CY - Berlin ET - Band 2 ER - TY - GEN A1 - Lukas, M. A1 - Strassner, C T1 - Bio-Zertifizierung von Verpflegungseinrichtungen in den iPOPY-Ländern - ein Überblick mit Hilfe von Experten-Interviews Veranstaltung: 11. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, Giessen, 15.-18.03.2011 Y1 - 2011 ER - TY - JOUR A1 - Strassner, C T1 - Biolebensmittel: Besser, gesünder, geschmackvoller? JF - Ökologie & Landbau Y1 - 2011 IS - 157 SP - 16 EP - 18 ER - TY - JOUR A1 - Strassner, C T1 - Bioverarbeiter sollten Vorbild sein. [Kommentar] JF - Ökologie & Landbau Y1 - 2016 VL - 177 IS - 01 SP - 20 EP - 21 ER - TY - CHAP A1 - Fink, L A1 - Ploeger, A A1 - Strassner, C ED - IUNS, T1 - Breaking fresh ground on adopting sustainable diets: Assessment of using consumer participation to develop tools for bridging the intention-behaviour gap T2 - (Kongressband) 21st International Congress of Nutrition. Buenos Aires, Argentina, October 15-20, 2017: Abstracts. Ann Nutr Metab 2017;71(suppl 2):1-1433. Y1 - 2017 UR - https://www.karger.com/Article/Abstract/480486 SP - 396 ER - TY - CHAP A1 - Strassner, C A1 - Roehl, R ED - Rahmann, G ED - al., et T1 - Buying organic foods - Are there favourable dietary consequences? T2 - (Kongressband) Innovative Research for Organic 3.0 - Proceedings of the Scientific Track. Johann Heinrich von Thünen-Institut, Braunschweig, 2, Thünen report, no. 54, pp. 512-808. Proceedings of Organic World Congress 2017, Delhi, India, 9-11 November 2107 Y1 - 2017 UR - http://www.orgprints.org/32352/ U6 - http://dx.doi.org/10.3220/REP1510908963000 SP - 638 EP - 641 PB - Thünen-Institut, Bundesforschungsinstitut für Ländliche Räume, Wald und Fischerei CY - Braunschweig ER - TY - GEN A1 - Rogge, N. A1 - Frey, U. A1 - Strassner, C A1 - Theesfeld, I. T1 - Categorizing Urban Commons - Collective Action in Urban Gardens. Im Rahmen der 1st IASC Thematic Conference on Urban Commons. Track 1: Where do the urban commons come from? Bologna, Italy, 06-07.11.2015 Y1 - 2015 ER - TY - BOOK A1 - Strassner, C A1 - Lukas, M A1 - Løes, A-K T1 - Certification of public organic procurement in Denmark, Finland, Italy and Norway as compared to Germany. ipopy discussion paper 5/2010 Y1 - 2010 SN - ISBN 978-82-17-006 CY - Norwegen ET - Vol. 5 No. 103/2010 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Certifying Out Of Home Operators in Europe. European Forum for Certification Veranstaltung: "Certifying Out of Home Operators in Europe" im Rahmen des Kongressprogramms der Fachmesse BioFach, Nürnberg, 20.02.2009 Y1 - 2009 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C A1 - Mikkelsen, C T1 - Certifying Out Of Home Operators in Europe. European Forum for Certification Veranstaltung: Certifying Out of Home Operators in Europe im Rahmen des Kongressprogramms der Fachmesse BioFach, Nürnberg, 20.02.2010 Y1 - 2010 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Chair Session 2.2 Food Security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine, Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy. Veranstaltung: ICCR International Conference on Consumer Research "Challenges for Consumer Research and Consumer Policy in Europe", Bonn, 29-30.09.2014 Y1 - 2014 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Challenges and successes in organic catering Veranstaltung: Future Challenges in Professional Kitchens III, Mikkeli, Finland, 19.-20.09.2012 Y1 - 2012 ER - TY - CHAP A1 - Strassner, C A1 - Kahl, J T1 - Chapter 5 - Understanding a food systems approach T2 - Raymond Auerbach (Hrsg.): Organic food systems: meeting the needs of Southern Africa Y1 - 2020 SN - 978 1 78639 960 1 SP - 51 EP - 59 PB - CABI International CY - Boston, MA, USA ER - TY - CHAP A1 - Wittenberg, J A1 - El Bilali, H A1 - Strassner, C T1 - Contribution of grassroots initiatives to sustainable urban food systems: case of a campus garden in Muenster, Germany T2 - D. Kovacevic (Hrsg.): Book of Proceedings of the X International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2019”; 03-06 October – Jahorina (East Sarajevo), Bosnia and Herzegovina Y1 - 2019 UR - http://agrosym.ues.rs.ba/agrosym/agrosym_2019/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2019_FINAL.pdf SN - 978-99976-787-2-0 SP - 1700 EP - 1706 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Das Ernährungsverhalten im gesellschaftlichen Wertewandel. Was hat sich verändert und wie könnten künftige Ernährungstrends verlaufen? Im Rahmen der Herbsttagung der ASG - Agrarsozioale Gesellschaft e.V.: Gesellschaftliche Akzeptanzprobleme moderner Land- und Ernährungswirtschaft - Ursachen und Lösungsansätze, Göttingen, 04-05.11.2015 Y1 - 2015 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C A1 - Gardemann, J. T1 - Das Recht auf Wasser - Wie viel Wasser brauchen wir im Warenkorb und im Wasserspeicher? Rathaus Münster, Rüstkammer am 25. Juni 2013 Y1 - 2013 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Der Bio-Außer-Haus-Markt in NRW, Deutschland und weltweit. Veranstaltung: Bio und mehr... Info-Veranstaltung für Restaurants, Hotels und Catering, Wesel, 27.04.2012 Y1 - 2012 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Der Konsum-Alltag an deutschen Schulen - das Beispiel Ernährung Veranstaltung: Dialogforum "Schwer verdaulicher Stoff? Nachhaltigen Konsum an Schulen fördern.", Berlin, 25.04.2012 Y1 - 2012 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Developing best practice networks of health in organic agricultural systems. International and interdisciplinary workshop. Leibniz Centre for Agricultural Landscape Research (ZALF), Müncheberg, Germany, 19-20.09.2016 Y1 - 2016 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Die Verbindung zwischen Ernährungsökologie und AHV. Veranstaltung: Dialog-Workshop Öko-Lebensmittel unter ernährungsökologischer Perspektive mit Schwerpunkt AHV, 11. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, Giessen, 15.-18.03.2011 Y1 - 2011 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Diskussionsrunde: Natürlich aromatisch? Bio setzt auf Transparenz. Veranstaltung: des Bundesverband Naturkost Naturwaren e.V. (BNN) im Rahmen des Kongressprogramms der Fachmesse BioFach, Nürnberg, 22.02.2008 Y1 - 2008 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C A1 - Mikkelsen, C. T1 - Easy Steps to Organic Certification - Has the Revision of the EC-Regulation had any impact? Veranstaltung: Issues in organic catering: Certification im Rahmen des Kongressprogramms der Fachmesse BioFach, Nürnberg, 18.02.2011 Y1 - 2011 ER - TY - BOOK A1 - Strassner, C A1 - Neuendorff, J. ED - Roehl, R. T1 - Easy Steps To Organic Certification. The updated manual for canteens, restaurants and foodservice operators. Y1 - 2011 SN - 978-3-9813008-1-9 CY - Münster ET - 2. vollständig übera ER - TY - JOUR A1 - Strassner, C A1 - Kahl, J A1 - Bügel, S T1 - Eco-Nutrition. How organic production contributes to human health determinants JF - Ann Nutr Metab Y1 - 2013 VL - 63 IS - Suppl. 1 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Einblick II: Essen ohne Fleisch, Milch und Eier? Vegetarisch und vegan bedeuten mehr als tierische Produkte zu ersetzen. Veranstaltung: 15. Arbeitstreffen des BioMentorennetzwerks anlässlich des 10-jährigen Jubiläums, Ratingen, 18-19.05.2014 Y1 - 2014 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Einführung in Ernährungssysteme. Vom Acker auf den Teller. Veranstaltung: Toplanti - beslenme ve Cevre / Tagung - Ernährung und Umwelt / Conference at the Mugla Sitki Kocman University, Mugla, Turkey, 03.03.2014 Y1 - 2014 ER - TY - BOOK A1 - Schönbrodt, C A1 - Schinkowski, N A1 - Strassner, C A1 - Hollmann, K A1 - Ibing, S A1 - Ross, A A1 - Lukas, M T1 - Einsatz von Hefeextrakt in Bio-Lebensmitteln. [Application of yeast extract in organic food]. Schlussbericht des Forschungsprojektes 08OE073 des Bundesprogramms Ökologischer Landbau (BÖL) Y1 - 2010 ER - TY - GEN A1 - Strassner, C T1 - Einsatz ökologisch erzeugter Lebensmittel in der Gemeinschaftsverpflegung Veranstaltung: Leben Biokäufer gesunder? Forschungsergebnisse und Praxisimplikationen auf Basis der Nationalen Verzehrsstudie II, Workshop, Karlsruhe, 18.06.2010 Y1 - 2010 ER - TY - JOUR A1 - Efkes, S A1 - Strassner, C T1 - Environmental Relevance of Human Nutrition JF - International Journal of Community Nutrition (Supplement) Y1 - 2014 SN - 2386-673X VL - 0 ER - TY - GEN A1 - Efkes, S. A1 - Strassner, C T1 - Environmental relevance of human Nutrition. A comparison between a nutritional Food pyramid, an emmissions-based (CO2e) and a resource-based (virtual water) pyramid. Veranstaltung: III World Congress Public Health Nutrition, Las Palmas de Gran Canaria, Spain, 09-12.11.2014 Y1 - 2014 ER -